Site pictogram Farcows

Aeres Strandrit 2024

En zo sta ik een paar dagen na de Molenruiters wederom op het strand. Dit keer een groep van 50 personen die over het strand van Ballum mogen galopperen. Ik sta op ongeveer dezelfde plek, heb dezelfde spullen bij me en geniet van het weer. De deelnemers vanuit de school Aeres verschijnen niet veel later aan de horizon voor hun strandrit.

Aeres Paardenopleidingen

Het was mij niet helemaal duidelijk wat voor school het is, dus ik ben op onderzoek gegaan. Hieronder een stukje reclame:

Heb je een passie voor paarden? Ben je een echte paardenliefhebber? Dan is een paardenopleiding perfect voor jou. Op wel zeven locaties bieden ze paardenopleidingen aan op niveau 2, 3 en 4.

Tijdens alle opleidingen werk je intensief met paarden, waardoor je echt een speciale band met de dieren ontwikkelt. Met dit diploma op zak kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan als bedrijfsleider paardensport en – houderij, of als hoefsmid. Kijk snel verder en vind de opleiding die bij jou past! https://www.aeresmbo.nl/opleidingen/paard

De eerste deelnemers van de Aeres strandrit 2024

Vanuit Rijstal De Blinkert werd de rit gestart. Onder deskundig toezicht zijn de kinderen verdeeld over vier verschillende groepen door de duinen het strand opgeleid. Aan mij de taak om hen op het strand in galop te fotograferen.

De eerste twee groepen vertrekken met een kwartier speling voor voldoende onderlinge ruimte. Zodra de twee groepen terug zijn, kunnen de volgende twee groepen pas vertrekken. De komende uren zit ik onder een blauwe lucht met weinig wolken vlakbij paal 8 om de groepen vast te leggen en een herinnering van de dag te bezorgen.

De overige groepen

De vier groepen keren niet op het strand en lopen een heel stuk verderop via de duinen weer terug naar Rijstal De Blinkert. Als groep 2 voorbij is, betekent dit voor mij een pauze van minimaal 1,5 uur. Dit wist ik van tevoren en heb besloten dat het dan tijd is voor wat eten, drinken, opnieuw insmeren met zonnebrand en mijn e-reader. Met een schuin oog hou ik de duinrand in de gaten.

Als de 1,5 uur bijna voorbij zijn, ruim ik alles wat ik niet nodig heb op. Binnen 10 minuten verschijnt groep 3 en daarna zal de laatste groep ook niet lang meer op zich laten wachten. Nadat mijn camera wederom tientallen keren heeft geklikt, zit het erop.

Als groep nummer 4 voorbij is, pak ik alles in en loop naar mijn fiets. Een paar minuten later meld ik mij bij Rijstal de Blinkert. Zij gaan verder met de middag en ik ga naar het vakantiehuisje om een eerste blik te werpen op de foto’s.


Foto’s Aeres strandrit op Ameland 2024

Ik heb iets meer dan 200 foto’s overgehouden aan de dag. Een paar foto’s zal ik uitkiezen en online (website, FacebookInstagram) plaatsen als korte impressie van de dag. Geniet na met de foto’s. Tot een volgende keer?

Benieuwd naar de foto’s? Die kunnen bekeken worden via onderstaand album of de rechtstreekse link naar Oypo:
Aeres strandrit – Ameland 2024

De financiële afhandeling loopt via Oypo. Mijn korte uitleg over Oypo en de mogelijkheden voor het bestellen van een afdruk, digitaal bestand, kledingstuk of ander kado met de gemaakte foto, vind je in dit artikel.



Mobiele versie afsluiten