Molenruiters strandrit 2024


Manege Molenruiters organiseerde ook dit jaar weer een buitenrit over het strand: Molenruiters strandrit 2024 op het mooie Ameland. En wat hadden ze dat goed gepland, want het was een zonnige dag.

Strandrit Ameland

Vanuit Rijstal De Blinkert werd de rit gestart. Onder deskundig toezicht werden de kinderen verdeeld over verschillende groepen door de duinen het strand opgeleid. Aan mij de taak om hen op het strand in galop te fotograferen.

De eerste vier groepen vertrekken om het kwartier voor voldoende onderlinge ruimte. Zodra de eerste ochtendgroep terug is, kan de eerste middagploeg vertrekken. De komende uren zit ik onder een blauwe lucht met witte wolken vlakbij paal 8 om de in totaal acht groepen vast te leggen en een herinnering van de dag te bezorgen.

En wat is het heerlijk op het strand! Ik zoek een plek uit en bekijk het stuk strand wat ik ga fotograferen. Zoals voorgaande jaren zit ik op een bekende plek aan de rand van de duinen. En ik heb deze zomerse dag verschillende spullen mee om de dag door te komen. Naast natuurlijk de nodige fotografische apparatuur, eten, drinken en zonnebrandcrème, heb ik een strandlaken en muziek meegenomen. Zo kan ik ingesmeerd languit in de zon gaan liggen en wachten op de groepen.

In mijn korte broek zorg ik dat alles om mij heen klaar ligt of snel gepakt kan worden. Het waait, wat een heerlijke combinatie is onder de zon. Maar de wind neemt ook de nodige zandkorrels mee en die heb ik liever niet tussen de apparatuur of mijn boterhammen, dus dat spul blijft in de dichtgeritste rugzak liggen.

De eerste deelnemers van de Molenruiters strandrit 2024

Zodra ik een groep ruiters zie, sta ik klaar om ze te fotograferen. Het aantal groepen dat ik heb gezien hou ik bij. Ondanks het prima weer, zie ik de drukte op het strand niet spectaculair toenemen. Je kunt merken dat de grote vakantie voorbij is, anders had het hier veel drukker geweest. Nu kunnen de volgende groepen van de Molenruiters gebruik maken van dit harde stuk strand om met een aardige vaart langs mij te vliegen.

Aan het pad te zien komen ze vlak langs mij, dus ik kies een andere lens op mijn camera als normaal. Meer groothoek, zodat ik niet met mijn telelens in de duinen moet staan om te kunnen fotograferen. In de verte zie ik ze op mij af komen. Eerst lopend, dan een drafje en vervolgens de galop. Die niet over het zandpad verloopt, maar over een stukje verderop. Dat levert niet de foto’s op die ik dacht te maken, dus die staan in een aparte map (met korting) aangeboden: Molenruiters – Groep 1

De overige groepen

Vier groepen keren op het strand om, en lopen een stuk van mij vandaan via de duinen weer terug naar Rijstal De Blinkert. Ik hou de andere kant in de gaten als ik met mijn camera de groep tegemoet loop. Na een laatste controle zie ik bij twee groepen de volgende alweer aankomen. Ik maak van de terugkerende groep een paar foto’s, voordat ik rennend terugkeer om voor de volgende groep Molenruiters klaar te zitten. Twee andere groepen kan ik wel fotograferen als ze de duinen oplopen en hun weg vervolgen.

Als groep nummer 8 voorbij is, pak ik alles in en loop naar mijn fiets. Een paar minuten later meld ik mij bij Rijstal de Blinkert. We delen verhalen van de dag, doen een hapje en een drankje. Zij gaan verder met de dag en ik ga naar het vakantiehuisje om een start te maken met de foto’s. Door mijn lens kijkend, zie ik niet alles, maar wel veel. Zoals blije gezichten of gebaren.


Foto’s Manege Molenruiters strandrit op Ameland 2024

Ik heb meer dan 400 foto’s overgehouden aan de dag. Een paar foto’s zal ik uitkiezen en online (website, FacebookInstagram) plaatsen als korte impressie van de dag. Geniet na met de foto’s. Tot een volgende keer!

Benieuwd naar de foto’s? Die kunnen bekeken worden via onderstaand album of de rechtstreekse link naar Oypo:
Molenruiters – Groep 1
Molenruiters strandrit – Ameland 2024

De financiële afhandeling loopt via Oypo. Mijn korte uitleg over Oypo en de mogelijkheden voor het bestellen van een afdruk, digitaal bestand, kledingstuk of ander kado met de gemaakte foto, vind je in dit artikel.


Video Strandrit Manege de Molenruiters

Van diverse groepen zijn er opnames gemaakt en samengevoegd tot een grotere video van de dag. Het bericht is hier te lezen, maar de gemaakte video is naderhand ook toegevoegd aan dit artikel:



Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.