Site pictogram Farcows

Video Strandrit Manege de Molenruiters 2024

logo farcows fotografie banner website

Nadat de foto’s van de divers ritten gedeeld zijn, is het tijd om de gemaakte video’s te bekijken van de compact camera en smartphone. Waar de een op een klein statief is geplaatst, is de andere op de fotocamera zelf gemonteerd. De compact camera is een oudje, maar de dag is mooi, dus ik probeer het gewoon. Op een statief is er weinig flexibiliteit, maar zo kan ik ‘m instellen en met rust laten. Dat levert een filmpje op met een lang saai intro, de groep ruiters van Manege de Molenruiters en tot het moment dat ik de opname stop, hetzelfde saaie beeld.

Ook de beelden van de smartphone moeten geknipt worden. Zodra er een groep in beweging komt, start ik de opname en gaat mijn focus verder naar de fotocamera. Pas als ik alle foto’s heb gemaakt, stop ik de opname. Voor de eerste groep heb ik de fotocamera gewisseld, waarbij er alleen beelden zijn van een andere kwaliteit. De techniek heeft duidelijk stappen gemaakt als je deze vergelijk met de smartphone.

De beelden zijn verder aangevuld met opnames gemaakt bij manege Rijstal De Blinkert, de aankomst van de bus, het ruiterpad en uitzicht in en van de duinen. Veel kijkplezier en geniet nog even na van Manege de Molenruiters op het strand.



Mobiele versie afsluiten